Πολιτική Απορρήτου

Η εταιρεία Β.Α. Παπαδόπουλος με έδρα το Ζερβοχώρι Παραμυθιάς με τηλεφωνικό αριθμό: +30 26660 51166, e-mail: info@tyria-paramythias.gr  (εφεξής ως «εταιρεία» ή «εμείς»), φορέας εκμετάλλευσης του ηλεκτρονικού καταστήματος https://tyria-paramythias.gr, δηλώνει ότι όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (εφεξής και ως «δεδομένα»), αντιμετωπίζονται ως αυστηρά εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί προτεραιότητά μας. Επομένως, αφιερώνουμε τη δέουσα προσοχή στα προσωπικά δεδομένα και στην προστασία τους. Στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου (εφεξής ως «Πολιτική»), θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα είδη των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, την νομική βάση της επεξεργασίας, τους σκοπούς για τους οποίους τα χρησιμοποιούμε, το χρονικό διάστημα αποθήκευσής τους, τους αποδέκτες στους οποίους ενδεχομένως διαβιβάζονται. Στην Πολιτική, σας ενημερώνουμε επίσης για τα δικαιώματα που έχετε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Ποια προσωπικά δεδομένα επεξεργαζόμαστε;

Εάν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού καταστήματος ή των φυσικών καταστημάτων μας (σημεία πώλησης και σημεία διανομής), επεξεργαζόμαστε διάφορα είδη προσωπικών σας δεδομένων.

Σε περίπτωση αγοράς

Τα πιο κοινά δεδομένα που μας παρέχετε αφορούν πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω της φόρμας για παραγγελία αγαθών ή άλλων υπηρεσιών στον ιστότοπό μας. Πρόκειται κυρίως για δεδομένα που είναι απαραίτητα για τη σύναψη και την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι απαραίτητες για την επεξεργασία της παραγγελίας σας και μπορούν να διαχωριστούν σε:

 1. Στοιχεία ταυτότητας, όπως όνομα και επώνυμο και, σε περίπτωση αγοράς από εταιρεία, τον αριθμό μητρώου εταιρείας και τον ΑΦΜ.
 2. Στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση e-mail, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση χρέωσης, αριθμός τηλεφώνου, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία πληρωμής.
 3. Στοιχεία που προκύπτουν με βάση τη διάρκεια της σύμβασης, όπως αγορασμένα προϊόντα, όγκος παρεχόμενων υπηρεσιών και κατηγορία πελάτη.

Σε περίπτωση εγγραφής

Εφόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε σε ηλεκτρονικές αγορές, είναι απαραίτητο να εγγραφείτε πρώτα στον ιστότοπο μας. Ο λογαριασμός πελάτη προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας, στον οποίο δεν έχουμε πρόσβαση και σε περίπτωση απώλειας δεν θα είμαστε σε θέση να σας τον αποστείλουμε κατόπιν αιτήματος ή να δημιουργήσουμε νέο κωδικό πρόσβασης.

Στο πλαίσιο του λογαριασμού σας, έχετε απεριόριστη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα καθώς και στην ενδεχόμενη τροποποίησή τους. Μέσω του λογαριασμού σας έχετε τη δυνατότητα προβολής του ιστορικού των ολοκληρωμένων παραγγελιών σας, των αγορασμένων προϊόντων και των μη ολοκληρωμένων παραγγελιών σας. Μέσω του λογαριασμού πελάτη, έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα στοιχεία της κάρτας πληρωμών σας.

Σε περίπτωση επίσκεψης στον ιστότοπο μας

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας συλλέγουμε διάφορες πληροφορίες, όπως π.χ. τη διεύθυνση IP, τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης και την προτιμώμενη γλώσσα, τις σελίδες που επισκεφτήκατε συμπεριλαμβάνοντας και τη χρονική διάρκεια της επίσκεψης. Παρακολουθούμε επίσης τις κινήσεις σας στον ιστότοπο, συγκεκριμένα τους συνδέσμους που πατάτε, ώστε να προσαρμόσουμε στον βέλτιστο βαθμό το περιεχόμενο που εμφανίζουμε και να σας προσφέρουμε προϊόντα και περιεχόμενο που θα εκτιμήσετε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα μας, αποθηκεύουμε στο πρόγραμμα περιήγησης και στη συσκευή που χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια διαβάζουμε τα αρχεία cookies, στα οποία αναφερόμαστε σε ξεχωριστό κεφάλαιο της παρούσας Πολιτικής.

Ωστόσο, εκτός από τα cookies, επεξεργαζόμαστε επίσης δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά σας στον ιστότοπο, τη διεύθυνση IP σας, πληροφορίες που παρέχονται από το πρόγραμμα περιήγησής σας, όπως την ανάλυση, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης και της ρύθμισης γλώσσας.

Ο ιστότοπός μας ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστοτόπους που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμοι και θα μπορούσαν να περιέχουν σημαντικές πληροφορίες. Επομένως, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι αυτοί οι ιστότοποι ενδεχομένως ανήκουν και τυγχάνουν διαχείρισης από άλλες εταιρείες και οργανισμούς που επεξεργάζονται τα δεδομένα σύμφωνα με τις δικές τους Πολιτικές Απορρήτου. Η εταιρεία μας δεν ελέγχει αυτού του είδους την επεξεργασία και δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες, υλικό, προϊόντα ή υπηρεσίες που περιέχονται ή είναι προσβάσιμα μέσω των εν λόγω ιστοτόπων.

Σε περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω των κοινωνικών δικτύων

Εφόσον αποφασίσετε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail, επεξεργαζόμαστε κυρίως τα αρχεία επικοινωνίας μέσω e-mail.

Εφόσον επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με το αίτημά σας μέσω του προφίλ μας σε επιλεγμένα κοινωνικά δίκτυα, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων διέπεται αποκλειστικά από την Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας που διαχειρίζεται το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο.

Σε περίπτωση επίσκεψης φυσικού καταστήματός μας

Τοποθετούμε συστήματα λήψης εικόνων στα καταστήματα και σε άλλες εγκαταστάσεις μας για την προστασία των εννόμων συμφερόντων μας με σκοπό να προστατεύσουμε τα δικά μας και τα δικά σας περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση επίσκεψης ενός από τα καταστήματά μας, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα εικόνας στα οποία ενδεχομένως εμφανίζεστε. Οι χώροι στους οποίους βρίσκονται εγκατεστημένα τα συστήματα λήψης εικόνας πάντα φέρουν την κατάλληλη προειδοποίηση.

Για ποιους σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα;

Αγορά αγαθών και υπηρεσιών

Κυρίως, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με σκοπό την εκτέλεση σύμβασης πώλησης, έτσι ώστε να μπορούμε να επεξεργαστούμε επιτυχώς την παραγγελία σας που αποστέλλεται μέσω του ιστότοπού μας, την εφαρμογή για τις κινητές συσκευές ή την γραμμή εξυπηρέτησης πελατών και να σας παραδώσουμε τα αγαθά. Η διεύθυνση e-mail και ο αριθμός τηλεφώνου χρησιμοποιούνται για την αποστολή επιβεβαίωσης παραγγελίας, την αποστολή επιβεβαίωσης πληρωμής, την αποστολή ηλεκτρονικού τιμολογίου, καθώς και για να σας ενημερώνουμε για την κατάσταση της παραγγελίας σας και για οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία σχετικά με την εν λόγω παραγγελία.

Προσαρμογή και εξασφάλιση καλύτερης λειτουργίας του ιστότοπου

Επιθυμία μας είναι να προσαρμόζουμε το περιεχόμενο και να προτείνουμε προϊόντα που ενδεχομένως σας ενδιαφέρουν. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για να εξατομικεύσουμε το περιεχόμενο και τις προσφορές στον ιστότοπό μας. Οι προσφορές εμπορικής προώθησης που εμφανίζονται ενδέχεται να επιλέγονται σύμφωνα με τις πρόσθετες πληροφορίες που συλλέγουμε με την πάροδο του χρόνου σύμφωνα με τα στοιχεία επικοινωνίας και τα δημογραφικά σας στοιχεία, τα αγαπημένα σας, καθώς και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τη χρήση του ιστότοπού μας. Ωστόσο, δεν εκτελούμε πλήρως αυτοματοποιημένη επεξεργασία η οποία θα είχε έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν.

Επεξεργαζόμαστε δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά σας στον ιστότοπό μας, γεγονός που μας επιτρέπει να λαμβάνουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώνουμε διαρκώς τον ιστότοπό μας, για να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικός προς τον χρήστη. Μπορούμε ενδεχομένως να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη δημιουργία διαφόρων στατιστικών, όπως η παρακολούθηση επισκεψιμότητας ή η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης, καθώς και για τον έλεγχο νέων λειτουργιών του ιστότοπού μας ή της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Οι πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο είναι σημαντικές, μεταξύ άλλων, για οποιαδήποτε πρόληψη επιθέσεων στον ιστότοπό μας.

Υποστήριξη πελατών και επικοινωνία

Επειδή προσπαθούμε να βελτιώνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες της εξυπηρέτησης πελατών μας, για να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματά σας το συντομότερο δυνατό και να εξασφαλίζουμε την βέλτιστη εξυπηρέτηση, χρειαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για την επιτυχή επεξεργασία των αιτημάτων σας και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων κατά την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης.

Επίσης, χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε με σκοπό την επικοινωνία μαζί σας και την εξατομίκευσή της.

Δεδομένα εικόνας

Τοποθετούμε συστήματα λήψης εικόνας στα καταστήματα και σε άλλες εγκαταστάσεις μας για την προστασία των εννόμων συμφερόντων μας με σκοπό να προστατεύσουμε τη δικά μας και τα δικά σας περιουσιακά.

Βελτίωση υπηρεσιών

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και των συστημάτων μας, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων λειτουργιών. Επίσης, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα προκειμένου να ληφθούν τεκμηριωμένες αποφάσεις χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένη ανάλυση και επιχειρηματική ευφυΐα, βάσει έννομου συμφέροντος μας το οποίο απορρέει από την επιχειρηματική ελευθερία και συνίσταται στην ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε προκειμένου να διατηρήσουμε επιτυχώς την ανταγωνιστικότητά μας. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επαρκή προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας, για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι ανωνυμοποιημένα στο μέγιστο βαθμό.

Προστασία, ασφάλεια και επίλυση διαφορών

Ενδέχεται επίσης να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των πελατών και των συστημάτων μας, για την άσκηση των δικαιωμάτων και των νομικών μας αξιώσεων, για τον εντοπισμό και την πρόληψη απάτης, για την επίλυση διαφορών ή για την εφαρμογή των συμφωνιών μας. Ενδέχεται επίσης να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς τυχόν ελέγχων που διενεργούνται από δημόσιες αρχές.

Ποιες είναι οι νομικές βάσεις για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων;

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στον απαραίτητο βαθμό και για διάφορους σκοπούς, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στα άρθρα 1 και 2 παραπάνω, είτε:

 1. Χωρίς τη συγκατάθεσή σας βάσει της εκτέλεσης σύμβασης, της εκπλήρωσης έννομης υποχρέωσης ή των έννομων συμφερόντων μας.
 2. Βάσει συγκατάθεσής σας

Τα είδη επεξεργασίας που ενδέχεται να τελούμε χωρίς τη συγκατάθεσή σας απορρέουν από τον καθορισμένο σκοπό της εν λόγω επεξεργασίας και από την ιδιότητα με την οποία ενεργείτε έναντί ​​μας – ως απλός επισκέπτης του ιστότοπού μας, αν πραγματοποιείτε αγορά ή εγγραφή. Ωστόσο, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία εάν είστε παραλήπτης αγαθών ή υπηρεσιών παραγγελίας, εάν επικοινωνείτε μαζί μας ή αν επισκεφτείτε φυσικό κατάστημά μας.

Εκτέλεση της σύμβασης πώλησης

Με την αγορά ή την αποστολή παραγγελίας στο κατάστημά μας προκύπτει πρόταση για σύμβαση πώλησης, η οποία συνάπτεται με την αποδοχή της πρότασης από την πλευρά μας με τη μορφή της αποστολής των προϊόντων της παραγγελίας. Ωστόσο, για την επιτυχή εκτέλεση της εν λόγω σύμβασης πώλησης ή οποιασδήποτε άλλης σύμβασης σχετικά με αγαθά ή υπηρεσίες, χρειαζόμαστε μεγάλο μέρος των προσωπικών σας δεδομένων που καταχωρούνται στη φόρμα παραγγελίας.

Εκπλήρωση έννομων υποχρεώσεων

Οφείλουμε επίσης να εκπληρώνουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στην περίπτωση που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για την εκπλήρωση των εν λόγω υποχρεώσεων, δεν απαιτείται η συγκατάθεσή σας για αυτού του είδους την επεξεργασία. Με αυτή τη νομική βάση, επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας σας, καθώς και στοιχεία σχετικά με τις παραγγελίες σας.

Συγκατάθεση

Για τους σκοπούς της αποστολής εμπορικών επικοινωνιών μέσω e-mail, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει της ρητής συγκατάθεσής σας. Έχετε τη δυνατότητα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή και να καταργήσετε την εγγραφή σας για την αποστολή εμπορικών επικοινωνιών.

Έννομο συμφέρον

Επεξεργαζόμαστε επίσης τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος με σκοπό τη βελτίωση και την προσαρμογή των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εξακρίβωση της ικανοποίησής σας σχετικά με την επεξεργασία της παραγγελίας και την αποτελεσματικότερη προώθηση των αγαθών και υπηρεσιών που προσφέρονται.

Βάσει έννομου συμφέροντος που προκύπτει από το άμεσο μάρκετινγκ, ενδέχεται επίσης να σας αποστείλουμε εμπορικές επικοινωνίες σχετικά με προϊόντα παρόμοια με αυτά που αγοράσατε στο κατάστημά μας. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν αντιτίθεστε στην εν λόγω επεξεργασία.

Έννομο συμφέρον μας είναι επίσης η προστασία των νομικών αξιώσεων, των εσωτερικών αρχείων και ο έλεγχος της σωστής παροχής των υπηρεσιών μας.

Έννομο συμφέρον μας αποτελεί επίσης η αποστολή αιτήματος αξιολόγησης της αγοράς που πραγματοποιήθηκε μέσω επιλεγμένης διαδικτυακής πύλης αξιολόγησης ή αξιολόγησης των διαγωνισμών καταναλωτών που διοργανώνουμε.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βάσει έννομου συμφέροντος διενεργείται επίσης σε περίπτωση επίσκεψης στα φυσικά καταστήματά μας, τα οποία επιτηρούνται με συστήματα λήψης εικόνας με σκοπό την προστασία της περιουσίας. Μπορείτε να προβάλετε αντιρρήσεις σε αυτού του είδους την επεξεργασία ανά πάσα στιγμή.

Σε ποιους διαβιβάζουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για δικούς μας σκοπούς ως υπεύθυνοι επεξεργασίας τους, γεγονός που σημαίνει ότι εμείς καθορίζουμε τους προαναφερθέντες σκοπούς συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων, τον προσδιορισμό των μέσων επεξεργασίας και την ορθή τους εκτέλεση.

Διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στους συνεργάτες μας μόνο εφόσον είναι απαραίτητο στο πλαίσιο της εκτέλεσης σύμβασης πώλησης, π.χ. για τη διασφάλιση πληρωμής ή μεταφοράς, βάσει έννομου συμφέροντος ή εφόσον έχετε χορηγήσει συγκατάθεση για τη διαβίβαση εκ των προτέρων.

Επίσης, διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στους εκτελούντες την επεξεργασία, οι οποίοι βεβαίως συμμορφώνονται με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι εν λόγω εκτελούντες την επεξεργασία επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με τις οδηγίες μας χωρίς να θίγονται με κανένα τρόπο τα δικαιώματά σας λόγω της επεξεργασίας αυτής. Με τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται επίσης να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κοινωνικά δίκτυα ή διαχειριστές εργαλείων μάρκετινγκ με σκοπό την προβολή στοχευμένης διαφήμισης σε άλλους ιστότοπους.

Κατηγορίες αποδεκτών

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στους ακόλουθους αποδέκτες:

 • Σε εκτελούντες την επεξεργασία και εταιρείες του ομίλου Β.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης με σκοπό την διεκπεραίωση εσωτερικών διεργασιών και διαδικασιών.
 • Σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληρωμών με σκοπό την επεξεργασία πληρωμών βάσει της παραγγελίας σας, δηλαδή για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης.
 • Σε εταιρείες μεταφορών με σκοπό την παράδοση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της παραγγελίας και την επίλυση παραπόνων, συμπεριλαμβανομένης της υπαναχώρησης από τη σύμβαση πώλησης.
 • Σε προμηθευτές αγαθών ή κέντρα τεχνικής υποστήριξης σχετικά με επιστροφές αγαθών ή υπηρεσιών της παραγγελίας.
 • Σε εταίρους που διασφαλίζουν την αποστολή εμπορικών επικοινωνιών, οι οποίοι δεσμεύονται με την υποχρέωση τήρησης της εμπιστευτικότητας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.
 • Σε διαχειριστές εργαλείων μάρκετινγκ, οι οποίοι μας βοηθούν να εξατομικεύουμε την προσφορά και το περιεχόμενο.
 • Σε κοινωνικά δίκτυα, στην περίπτωση που επικοινωνείτε μαζί μας ή μοιράζεστε περιεχόμενο μέσω κοινωνικών προσθέτων.
 • Σε προμηθευτές τεχνολογίας και παρόχους υπηρεσιών cloud.
 • Σε νομικούς ή οικονομικούς εκπροσώπους ή δικαστήρια με σκοπό την επεξεργασία φορολογικών εγγράφων, την είσπραξη απαιτήσεων ή άλλους λόγους που προκύπτουν από την εκπλήρωση των έννομων υποχρεώσεων μας.
 • Σε δημόσιες αρχές σε περίπτωση επιβολής των δικαιωμάτων μας (π.χ. αστυνομία).

Σε περίπτωση χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων από τρίτους στο πλαίσιο των δικών τους έννομων συμφερόντων, δεν φέρουμε ευθύνη για την εν λόγω επεξεργασία. Πιθανή επεξεργασία αυτού του είδους διέπεται αποκλειστικά από τις Πολιτικές Απορρήτου των σχετικών εταιρειών και προσώπων.

Διαβίβαση δεδομένων εκτός ΕΕ

Κατά τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων στους εκτελούντες την επεξεργασία ενδέχεται επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, να διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα σε τρίτες χώρες οι οποίες δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες δεν διασφαλίζουν επαρκές επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, μια τέτοια διαβίβαση διενεργείται από την πλευρά μας μόνο εφόσον ο τελών την επεξεργασία δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που εκδίδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και πώς προστατεύονται;

Χρονικό διάστημα επεξεργασίας

Κατά κύριο λόγο, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα για όλη τη διάρκεια της συμβατικής σχέσης, δηλαδή της σύμβασης πώλησης. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως απαραίτητο για να εκπληρώσουμε δεόντως όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει συναφθεί και από την ισχύουσα νομοθεσία. Για παράδειγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις σχετικές πληροφορίες για τουλάχιστον 10 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης των λογιστικών εγγράφων.

Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των αιτημάτων σας και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα από τη σύναψη της συμβατικής μας σχέσης, συμπεριλαμβανομένου ενός έτους από το τέλος της περιόδου εγγύησης των αγορασμένων προϊόντων με σκοπό την επίλυση πιθανών διαφορών.

Εάν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της εξυπηρέτησης πελατών, αποθηκεύουμε τα προσωπικά δεδομένα που προκύπτουν από την επικοινωνία για περίοδο 2 ετών, συμπεριλαμβανομένων των ηχογραφήσεων κλήσεων οι οποίες καταγράφονται.

Στην περίπτωση χορήγησης συγκατάθεσής σας για αποστολή εμπορικών επικοινωνιών, η εν λόγω συγκατάθεση ισχύει για το χρονικό διάστημα των 4 ετών ή έως την απόσυρσή της. Η συγκατάθεση που χορηγείται με την αποστολή αξιολόγησης προϊόντων ισχύει για 6 χρόνια ή έως ότου αποσυρθεί. Εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και μας χορηγήσετε τη συγκατάθεσή σας, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για το χρονικό διάστημα του 1 έτους ή έως ότου αποσυρθεί, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε δεδομένων εικόνας ή άλλων οπτικοακουστικών εγγραφών.

Σε περίπτωση συμμετοχής σε διαγωνισμό που διοργανώνουμε, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για το χρονικό διάστημα του 1 έτους. Εάν επισκεφθείτε φυσικό κατάστημα ή άλλες εγκαταστάσεις και τους γύρω χώρους της εταιρείας μας, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα εικόνας για το χρονικό διάστημα των 90 ημερών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της εν λόγω εγγραφής.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, το χρονικό διάστημα επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων απορρέει από τον σκοπό της επεξεργασίας ή καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται αυτόματα μετά τις καθορισμένες προθεσμίες επεξεργασίας.

Ασφάλεια

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μεταφέρονται σε σύστημα που εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων κατά την επικοινωνία του προγράμματος περιήγησής σας με τον διακομιστή μας. Προστατεύουμε τον ιστότοπο μας καθώς και τα άλλα συστήματα τα οποία χρησιμοποιούμε με τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ενάντια στην απώλεια και την καταστροφή των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και κατά της πρόσβασης μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στα προσωπικά σας δεδομένα, της τροποποίησης ή διάδοσής τους.

Βελτιώνουμε διαρκώς την ασφάλεια, ενώ επίσης απαιτούμε από τους εκτελούντες την επεξεργασία να αποδεικνύουν τη συμμόρφωση των συστημάτων που χρησιμοποιούν με τον ΓΚΠΔ.

Σε περίπτωση εγγραφής, η πρόσβαση στον λογαριασμό πελάτη είναι εφικτή μόνο μετά από την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης που επιλέξατε. Δεν έχουμε πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασής σας επειδή αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένη μορφή χωρίς τη δυνατότητα αποκρυπτογράφησης ούτε από την πλευρά μας.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να μην αποκαλύψετε τα στοιχεία σύνδεσής σας σε τρίτους. Σας συνιστούμε να αποσυνδέεστε από τον λογαριασμό πελάτη όταν ολοκληρώνετε τη δραστηριότητά σας, ειδικότερα εάν μοιράζεστε τη συσκευή με άλλους χρήστες. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για κατάχρηση του κωδικού σας, εκτός εάν η εν λόγω κατάσταση προκληθεί άμεσα από εμάς.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;

Όπως έχουμε εμείς δικαιώματα και υποχρεώσεις κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχετε επίσης συγκεκριμένα δικαιώματα τα οποία μπορείτε να ασκήσετε. Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν:

Δικαίωμα πρόσβασης

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε δωρεάν πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων – ποια δεδομένα επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και για ποιο χρονικό διάστημα, πού συλλέγουμε τα δεδομένα σας και σε ποιον τα διαβιβάζουμε. Στο πλαίσιο του δικαιώματος πρόσβασης, μπορείτε επίσης να ζητήσετε να σας αποστείλουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία σε δομημένο, αναγνώσιμο από μηχάνημα μορφότυπο. Θα δημιουργήσουμε αβίαστα το δικό σας αντίγραφο μετά τη δέουσα επαλήθευση της ταυτότητάς σας, αρκεί να αποστείλετε αίτημα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπεύθυνου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφεξής ως «Υπεύθυνος») dpo@tyria-paramythias.gr

Δικαίωμα διόρθωσης

Εάν διαπιστώσετε ότι τα προσωπικά δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία είναι ανακριβή ή ελλιπή, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωσή τους. Θα διορθώσουμε ή θα συμπληρώσουμε τα δεδομένα σας, ευχάριστα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αρκεί να αποστείλετε αίτημα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπευθύνου dpo@tyria-paramythias.gr

Δικαίωμα διαγραφής

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία. Θα διαγράψουμε ή θα ανωνυμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των έννομων μας υποχρεώσεων και η αποθήκευση των οποίων απαιτείται από τη νομοθεσία (π.χ. επεξεργασία ήδη απεσταλμένης παραγγελίας) ή για την προστασία των έννομων συμφερόντων μας. Επίσης, τα προσωπικά δεδομένα θα διαγραφούν στην περίπτωση που αυτά τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή εφόσον δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την αποθήκευσή τους. Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των εν λόγω δεδομένων από τον Υπεύθυνο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@tyria-paramythias.gr

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μπορείτε επίσης να ασκήσετε το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία. Μπορείτε να ζητήσετε τη διακοπή της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που επιλέγετε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να ζητήσετε από τον Υπεύθυνο να περιορίσει την επεξεργασία των εν λόγω προσωπικών δεδομένων μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@tyria-paramythias.gr

Δικαίωμα στη φορητότητα

Έχετε το δικαίωμα να λάβετε από μας όλα τα προσωπικά δεδομένα που μας παρείχατε και τα οποία επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τη συγκατάθεσής σας. Θα σας παράσχουμε τα προσωπικά δεδομένα σε δομημένο, αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Θα χαρούμε να σας παρέχουμε τα εν λόγω δεδομένα σε αυτό το μορφότυπο, αρκεί να αποστείλετε αίτημα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπευθύνου dpo@tyria-paramythias.gr

Δικαίωμα ένστασης κατά της επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα ένστασης κατά της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων η οποία βασίζεται στο έννομο συμφέρον μας. Στην περίπτωση επεξεργασίας για σκοπούς εμπορικής προώθησης, θα σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, θα σταματήσουμε την εν λόγω επεξεργασία μετά από επανεκτίμηση των έννομων συμφερόντων μας και των δικαιωμάτων και των λόγων σας. Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην εν λόγω επεξεργασία μέσω αποστολής αιτήματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Υπευθύνου dpo@tyria-paramythias.gr

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Η άσκηση των δικαιωμάτων και των διαδικασιών που αναφέρονται παραπάνω δεν περιορίζει σε καμία περίπτωση το δικαίωμά σας να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή. Μπορείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα συγκεκριμένα εφόσον πιστεύετε ότι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς εξουσιοδότηση ή κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εφόσον έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχόλια ή αιτήματα σχετικά με την παρούσα Πολιτική και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων ανά πάσα στιγμή, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης dpo@tyria-paramythias.gr. Το αίτημά σας θα διεκπεραιωθεί χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, το αργότερο εντός 30 ημερών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κυρίως ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αιτήματός σας, έχουμε το δικαίωμα να παρατείνουμε αυτήν την περίοδο κατά δύο επιπλέον μήνες. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για την πιθανότητα καθυστέρησης και για την αιτιολόγησή της.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση ή στη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών που αναφέρεται στο υποσέλιδο της παρούσας Πολιτικής.

Επικοινωνία: info@tyria-paramythias.gr

Εξυπηρέτηση πελατών: info@tyria-paramythias.gr

Ισχύς

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου είναι σε ισχύ από 01 Αυγούστου 2021